070 367 252

ОРДИНАЦИЈА

070 243 958

ЛАБОРАТОРИЈА

Facebook

Instagram

Search
 

АКТИВНОСТИ

БЕСПЛАТНО МЕРЕЊЕ НА ШЕКЕР ВО КРВ

Црвен Крст Штип и ПЗУ Прим Др Самарџиски направија акција со бесплатно мерење на шеќер во крвта на наштие сограѓани. Исто така беа давани и лекарски совети како и стручна помош во соработа со Здружение на дијабетичари ,,Дијабетичари ИНС -ШТИП"...

Continue reading

СВЕТСКИ ДЕН НА СРЦЕТО

На 29ти септември го одбележуваме Светскиот ден на срцето. Минатата и оваа година во многу поинаква реалност во COVID-19 пандемија, грижата на кардиоваскуларното здравје има уште поголемо значење. Во време на COVID-19 пандемија, пациентите со кардиоваскуларни заболувања се соочуваат со двојна закана. Тие се изложени не само на поголем ризик за појава на сериозни форми на заболувањето туку и компликации од болеста. ПЗУ Прим. Д-р Самарџиски во знак на одбележување на денот на срцето ќе врши бесплатни превентивни прегледи (кардиоваскуларна проценка, мерење на крвен притисок, пулсоксиметар и ЕКГ) се со цел за рано откривање на срцеви заболувања Посетете не на 28 и 29...

Continue reading

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

ПЗУ Прим Др Самарџиски во соработка со Црвен Крст - Штип, организираше крводарителска акција на ден 17.02.2021г. Во просториите на Црвен Крст од 09:00 do 14:00 часот. Беа собрани 18 единици крв. Биди хуман дарувај крв...

Continue reading

СЕРТИФИКАТ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

Нашата Здравствена установа се стекна со “Сертификат за општествена одговорност IASS- RES.C:2020-2022”, кој ни е издаден и доделен од страна на ИАСС, здужение за истражување, анализа, стандардизација и сертификација. Изразуваме голем благодарност до ИАСС за препораката за користење на нашите услуги сега и во иднина, како и за препознавањето на вистинските вредности и квалитет, а вас Ви благодариме за довербата низ сите овие години....

Continue reading

ВАШЕТО МОЛЕКУЛАРНО ЈАС

Биохемиско – дијагностичката лабораторија Прим. Д-р Самарџиски во соработка со Лабораторија за генетика и пресонализирана медицина при Жан Митрев Клиника Ви овозможува да го запознаете вашето МОЛЕКУЛАРНО ЈАС. Персонализираната медицина е нова насока во медицината, којашто има за цел предвидување на здравствените проблеми и болестите и нивно проактивно превенирање, наместо ретроградно третирање на симптомите на болеста. За разлика од досегашната практика, веќе се повеќе ни е јасно дека здравствената заштита не треба да се фокусира на болеста, туку на здравјето; не на статусот на болеста, туку на нејзината траекторија, односно како и зошто се развила чекор по чекор; не на третман базиран...

Continue reading

ДЕТЕРМИНАЦИЈА НА АЛЕРГЕН

Почитувани клиенти, Во просториите на нашата лабораторија во склоп на Прим. Д-р Самарџиски, се воведени нови, високо иновативни, полуквантитативни тестови со нитроцелулозен чип систем за детерминација на алерген специфични IgЕ антитела во човечки серум....

Continue reading

СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ

По повод 7ми Април, светскиот ден на здравјето, Прим. Д-р Самарџиски во соработка со НУУБ „Гоце Делчев“ - Штип изврши теренска акција за проверка на крвен притисок и шеќер во крвта....

Continue reading

6-ти КОНГРЕС ЗА ИСТОРИЈА НА МЕДИЦИНАТА СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

На ден 23.11.2018 год. во просториите на “Порта Македонија“ – Скопје, се одржа “6-ти Конгрес за историја на медицината со меѓународно учество“, во организација на Македонска асоцијација за историја на медицината (МАИМ). Конгресот беше отворен од страна на Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев кој ги поздрави организаторите, учесниците и предавачите на конгресот. Дел од учесниците дојдоа во Македонија со цел да се осврнат на историјата на развојот на медицинските области во повеќе земји. Во своете обраќање д-р Милошев истекна дека Министерството за здравство е посветено на континуирана медицинска едукација која преставува еден од основните чинители на професионален...

Continue reading

ПРИСТИГНА MicroQuark СПИРОМЕТРИЈА

Пристигна MicroQuark спирометрија, последна генерација од Cosmed, денес го сетираме од утре почнуваме со мерења (MicroQuark ги подржува сите испитувања и мерење на белодробниот капацитет - FVC, SVC, MVV, Pre-Post BD, Bronchochallenge )....

Continue reading

6th BULGARIAN BIFURCATION AND COMLEX CORONARY INTERVENTION COURSE

Во организација на Бугарско друштво за интервентна кардиологија и Бугарско кардиолошко друштво, во периодот од 20 до 22 Јануари 2017 година се оддржа 6-тиот курс за бифуркации и комплицирани коронарни интервенции. Домаќин на овој настан беше болницата Токуда во Софија. Во програмата беа вклучени комплексни случаеви и интервенции на главното стебло на лева коронарна артерија, хронични тотални оклузии, предизвици кај дијабетичари, перфорации и нивен третман. Покрај овие ретки снимени случаи за време на курсот беа извршени уште 7 интервенции во живо. Интервенциите од лабораториите за катетеризација беа директно пренесувани до учесниците и пленарниот тим кој имаа можност активно да се вклучат во дебатат...

Continue reading
Verified by MonsterInsights