070 367 252

ОРДИНАЦИЈА

070 243 958

ЛАБОРАТОРИЈА

Facebook

Instagram

Search
 

АКТИВНОСТИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

[vc_row triangle_shape="no"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]ПЗУ Прим Др Самарџиски во соработка со Црвен Крст – Штип и Институтот за Трансфузиона Медицина, организираше крводарителска акција на ден 06.12.2022г, во просториите на Црвен Крст од 09:00 do 15:00 часот. Во оваа крводарителска акција беа собрани 29 единици крв. Биди хуман дарувај крв НИЕ ВИЕ И ЗДРАВЈЕТО[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][mkd_image_gallery type="slider" autoplay="3" slide_animation="slide" pretty_photo="no" navigation="no" pagination="no" images="5209,5207,5210,5208,5211" image_size="large"][/vc_column][/vc_row]...

Continue reading

МОВЕМБЕР 2022

[vc_row triangle_shape="no"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Месец Ноември е резервиран за нашите браќа, партнери, татковци и пријатели чие здравје е можеби загрозено, а Вие не сте информирани. За сите Вас, Прим. Д-р Самарџиски во соработка со Ротари клуб-Штип обезбеди 100 бесплатни испитување на ПСА (простата специфичен антиген) со цел рано откривање на бенигно или малигно заболување на простатата. 100 наши сограѓани, си ги проверија своите ПСА вредности во само две недели. Беше организирано и предавање за превенција и дијагноза на заболувања на простата, од страна на Ротари клуб Штип и Ротари клуб Кочани-Виница, што се одржа во Петок 18.11.2022г. во големата сала на Општина Штип. Присутните добија и...

Continue reading

ПРЕВЕНЦИЈА НА ДИЈАБЕТЕС

[vc_row triangle_shape="no"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Шеќерната болест (дијабетес) е хронично заболување, кое се јавува кога панкреасот не продуцира доволно инсулин или пак кога веќе произведениот инсулин телото не може ефективно да го искористи. Смртноста од оваа болест на годишно ниво е застапена со 5%. Најголем број на случаи заболени од дијабетес се на возраст од 45 до 64 години. Во земјава се регистрирани околу 180.000 лица заболени од дијабетес. ПЗУ Прим Д-р Самарџиски во соработка со Црвен Крст - Штип, одржа едукативна работилница за превенција на дијабетес и дебелина кај постара популација во Здружението на пензионери во која учество земаа 30 пензионери. Еден од...

Continue reading

ЗА ЗДРАВА МЛАДИНА

[vc_row triangle_shape="no"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Прим. Д-р Самарџиски во соработка со фудбалскиот клуб „Брегалница“, донираше маици за нашите идни фудбалери комотно да си ги обавуваат своите тренинзи. Им посакуваме добро здравје, успеси и многу победи. Ние, Вие и Здравјето[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="5175" img_size="large" alignment="center"][/vc_column][/vc_row]...

Continue reading

ТОПЛОТЕН БРАН

[vc_row triangle_shape="no"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Црвен крст Штип денес организираше активност која беше во насока на грижа за здравјето на сограѓаните во пресрет на топлотниот бран. Во соработка со ПЗУ “Прим. Д-р Самарџиски” денес на нашите сограѓани им беа дадени лекарски совети за постапување за време на топлите летни денови, на возрасните минувачи им беше измерен крвниот притисок, а во рамки на активноста волонтерите делеа флаширана вода на минувачите во најфреквентниот дел од градот. Една од најсуштинските препораки, е редовно пиење вода и хидрирање на организмот. Наша цел и обврска е да им бидеме на услуга на нашите сограѓани, особено на старите и немоќни лица...

Continue reading

ЗДРАВСТВЕН СКРИНИНГ ЗА ОСТЕОПОРОЗА

[vc_row triangle_shape="no"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Цврстите коски, заедно со силните мускули ќе Ви помогнат да уживате во активна, подвижна и независна иднина. Едноставно кажано, состојбата на коските може да го одреди квалитетот на Вашиот живот во иднина. Препознајте ги ризик факторите на кои што можете и не можете да влијаете преку здравствен скрининг за остеопороза.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="5160" img_size="large" alignment="center"][/vc_column][/vc_row]...

Continue reading

ПРЕТСТАВНИЦИ НА MINDRAY ОД НР КИНА

[vc_row triangle_shape="no"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Во просториите на специјалистичка дијагностичка лабораторија ПЗУ Прим. Д-р Самарџиски на 01.06.2022 во еднодневна посета беа претставници од Mindray - Кина и Фармахем - Скопје на која ги дискутиравме нашите искуства со биохемискиот анализатор BS-240 Pro, хематолошкиот анализатор BC-5120 и уринометарот UA-66 кои се користат во нашите простории над 15 години. Овие посети се добродојдени бидејки од прва рака ги дознаваме најсовремените технолошки новитети и ги воведуваме во нашата секојдневна работа. Горенаведените анализатори се под редовна надворешна и внатрешна контрола на квалитет од PREVECAL и ESfEQA со што обезбедуваме точност и сигурност во секој издаден резултат. Ние веруваме дека секој...

Continue reading

ЖЕНСКИ МАРАТОН

[vc_row triangle_shape="no"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]По повод денешниот празник 8 Март, здружението на пензионери од Штип организираше еднодневна активност - Женски Маратон, во која покрај Црвен Крст Штип учество зема и нашата здравствена установа. Тим од доктор и сестра вршеа медицински преглед - мерење на крвен притисок, пулс оксиметрија и советување за остеопороза и превенција.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][mkd_image_gallery type="slider" autoplay="3" slide_animation="slide" pretty_photo="no" navigation="no" pagination="no" images="5144,5145,5147,5146" image_size="large"][/vc_column][/vc_row]...

Continue reading

НОВ ЕХО АПАРАТ

[vc_row triangle_shape="no"][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Драги пријатели, во нашата ординација пристигна најновиот ехо апарат Филипс ЕПИК 5.  ЕПИК 5 е дел од премиум класата на елит портфолиото на Филипс. Овој апарат ни нуди прецизна, точна и брза дијагностика: [mkd_unordered_list style="line" animate="no" font_weight=""] Ехокардиографија на срце Tироидна жлезда Уринарен тракт Црн дроб и останати абдоминални органи Колор доплер на каротиди, аорта, големи крвни садови Проценка на периферна циркулација. [/mkd_unordered_list][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][mkd_image_gallery type="slider" autoplay="3" slide_animation="slide" pretty_photo="no" navigation="no" pagination="no" images="5135,5136,5137,5138,5139,5140" image_size="large"][/vc_column][/vc_row]...

Continue reading

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

  ПЗУ Прим Др Самарџиски во соработка со Црвен Крст – Штип, организираше крводарителска акција на ден 18.11.2021г, во просториите на Црвен Крст од 09:00 do 14:00 часот. Во оваа крводарителска акција беа собрани 23 единици крв. Биди хуман дарувај крв...

Continue reading
Verified by MonsterInsights