070 367 252

ОРДИНАЦИЈА

070 243 958

ЛАБОРАТОРИЈА

Facebook

Instagram

Search

ТОПЛОТЕН БРАН

Црвен крст Штип денес организираше активност која беше во насока на грижа за здравјето на сограѓаните во пресрет на топлотниот бран. Во соработка со ПЗУ “Прим. Д-р Самарџиски” денес на нашите сограѓани им беа дадени лекарски совети за постапување за време на топлите летни денови, на возрасните минувачи им беше измерен крвниот притисок, а во рамки на активноста волонтерите делеа флаширана вода на минувачите во најфреквентниот дел од градот.

Една од најсуштинските препораки, е редовно пиење вода и хидрирање на организмот.

Наша цел и обврска е да им бидеме на услуга на нашите сограѓани, особено на старите и немоќни лица кои се најзасегнати од високите температури и т.н. топлотен бран.

Verified by MonsterInsights