070 367 252

ОРДИНАЦИЈА

070 243 958

ЛАБОРАТОРИЈА

Facebook

Instagram

Search

СВЕТСКИ ДЕН НА СРЦЕТО

На 29ти септември го одбележуваме Светскиот ден на срцето. Минатата и оваа година во многу поинаква реалност во COVID-19 пандемија, грижата на кардиоваскуларното здравје има уште поголемо значење.

Во време на COVID-19 пандемија, пациентите со кардиоваскуларни заболувања се соочуваат со двојна закана. Тие се изложени не само на поголем ризик за појава на сериозни форми на заболувањето туку и компликации од болеста.

ПЗУ Прим. Д-р Самарџиски во знак на одбележување на денот на срцето ќе врши бесплатни превентивни прегледи (кардиоваскуларна проценка, мерење на крвен притисок, пулсоксиметар и ЕКГ) се со цел за рано откривање на срцеви заболувања

Посетете не на 28 и 29 септември 2021 година (вторник и среда) во периодот од 11-16 часот.

Verified by MonsterInsights