ДАЛИ ЗНАЕТЕ?

    COVID-19

   Информации и полезни совети поврзани со пандемијата на COVID-19

   Calculate your BMI (Body Mass Index)


   KG cm years

   (c) www.BMI-Rechner.net/en/

  Што е Helicobacter pylori?

   Хеликобактер пилори (ХП) – грам негативна бактерија во облик на спирала која предизвикува инфекција во дигестивниот тракт...

  За Акутниот бронхитис

  Заболувањата на респираторниот систем се најзастапени во есенско - зимскиот период од годината. Пациентите честопати се јавуваат...  

  За воспаленијата на штитната жлезда?

  Тиреоидитисот е воспаление на штитната жлезда. Создава преодна хипертиреоза на која може да следи преодна хипотиреоза, но може и да не доведува до промена на функцијата на тироидната жлезда. Во светот најчесто воспаление на штитната жлезда е тиреоидитисот Хашимото...  
  Што е дијабет?

  Дијабетот се нарекува уште и "шеќерна болест". Тоа е болест кога вашето тело има проблем со хормонот наречен инсулин, кој им помага на клетките да го искористат шеќерот (наречен глукоза) за создавање енергија. Кога има проблем со создавање на инсулинот...
  Како да се справите со алергиите?

  На многу лесен и едноставен начин можеме да дојдеме во контакт со алергени. Чистење, играње со милениче или едноставно излегување од дома за време на алергиска сезона може да предизвика различен степен на алергиска реакција. Оваа реакција може да настане како резултат на допирање, проголтување или инхалирање на алергенот...
  За бубрежните камења?

  Бубрежните камења настануваат кога минералите присутни во урината кристализираат и формираат јадро. Ова јадро во почетокот е многу мало, како зрно песок, но со тек на време доаѓа до таложење на соли, па може да нарасне и до димензии од неколку сантиметри...